Yatay geçişte başvuru ve değerlendirme süreci nasıldır?

(1) Kurum içi diploma programları arasındaki yatay geçiş başvuruları, sadece ilan edilen süre içerisinde yapılır.

(2) Kurum içi yatay geçiş başvurularının, bu Yönergenin beşinci ve altıncı maddelerine göre geçerli olup olmadığı ilgili yönetim kurulunca oluşturulan yatay geçiş komisyonu tarafından ön değerlendirme yapılmak suretiyle belirlenir.

(3) Kurum içi yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesi de yatay geçiş komisyonu tarafından yapılır ve ilgili yönetim kurulu kararı ile kesinleşir.

(4) Değerlendirme ve yerleştirme; Başvurusu geçerli olan adayların sıralaması aşağıdaki formüle göre yapılır.

Yatay Geçiş Sıralama Puanı (YGSP)= Adayın AGNO’sunun %30’u + Adayın yerleştirme puanının %70’i alınarak hesaplanır, bu formüle göre elde edilen rakamlar, büyükten küçüğe doğru sıralanır, yerleştirmede puanları eşit olan adaylardan sırasıyla; daha önce yatay geçiş yapmamış olanlara, üniversite yerleştirme giriş puanı yüksek olanlara, AGNO’su yüksek olanlara, öncelik verilir.

(5) Değerlendirme aşamasında, adayın 100 tam not üzerindeki AGNO’sunun %30’u alınırken, not dönüşümleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Not Dönüşüm Tablosuna göre yapılır. (26.06.2020 tarih ve 2020/11-4 sayılı Senato Kararıyla değiştirilmiştir.)

(6) Diploma programına yatay geçiş yerleştirme işlemleri ilgili yönetim kurulu kararıyla kesinleşir.