Yatay geçişte sonuçların ilanı ve muafiyet işlemleri nasıldır?

(1) Kurum içi yatay geçiş değerlendirme sonuçları, geçerli başvurusu olan tüm adayların isimleri, değerlendirmede esas alınan puanlara göre sıralanmış biçimde ilgili birimin web sayfasında ilan edilir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmaz.

(2) Yatay geçiş şartını taşıyan aday sayısının, kontenjandan fazla olması halinde, kontenjan sayısı kadar yedek aday ilan edilir. Belirlenen süre içinde asıl adaylardan kesin kayıt yaptırmaması halinde yedeklerin başvurusu değerlendirilir.

(3) İlgili bölümün/programın muafiyet/intibak komisyonu, öğrencinin, daha önceki dönemlerde aldığı dersler ile yatay geçiş yaptığı programın derslerini dikkate alarak, varsa öğrencinin alması gereken ilave dersler ile muaf tutulması gereken dersleri belirler. Öğrencinin intibak ve muafiyet işlemleri, İnönü Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak Yönergesi hükümlerine uygun olarak yapılır ve yerleştirildiği diploma programının, bağlı bulunduğu birimin yönetim kurulunca karara bağlanır.

(4) Bu Yönerge kapsamında geçiş yapan öğrencilerin bilgileri, kayıt işlemi tamamlanıp, intibak işlemleri kesinleştikten sonra, en geç 15 gün içerisinde Öğrenci Otomasyon Sistemine girilir.