Çift Anadal'da geçici veya sürekli ayrılma, ilişik kesme süreci nasıldır?

a) Öğrenci, kendi isteği ile başvurması halinde ikinci anadalı bırakabilir.

b) ÇAP’da, kaydı dondurulanlar dışında iki dönem üst üste ders almayan öğrencinin, bağlı olduğu birim yönetim kurulu kararı ile ikinci anadal diploma programından kaydı silinir.

c) Anadal programında genel not ortalaması ikinci kez 2.50'nin altına düşen öğrencinin ÇAP’dan kaydı silinir.

d) ÇAP’ da GNO’su, iki dönem üst üste 2.00’ın altında kalan öğrencinin, ÇAP’dan kaydı silinir.

e) ÇAP'a kayıtlı öğrenciler başvuru koşullarını sağlamak koşulu ile başka çift anadal programlarına başvurabilirler ve önceki programı bırakmak kaydı ile yeni bir programa geçebilirler.

f) ÇAP'taki öğrenci, anadal programdan yatay geçiş yapması halinde ÇAP’ taki kaydı silinir. Öğrenci, ikinci anadal programından başka bir ikinci anadal programına, yatay geçiş yapamaz

g) Anadal programında kayıt donduran öğrenci, talep aranmaksızın ikinci anadal programında da kayıt dondurmuş sayılır. ÇAP’ da dersin açılmaması veya ders çakışması gibi nedenlerle, ders alamayacak olan öğrencilere, başvurmaları halinde ikinci ana dal programı veren ilgili birimin onayı ile dönem izni verilebilir.

h) ÇAP'dan ayrılan öğrenci aynı ÇAP'a tekrar başvuramaz.

ı) Anadal programından mezuniyet hakkını elde eden ancak çift anadal programını bitiremeyen öğrencilerin öğrenim süresi ikinci anadal diploma programına kayıt yaptırdığı eğitim öğretim yılından itibaren 2547 sayılı Kanunun 44’üncü maddesinin (c) fıkrasında belirtilen azami süredir. Bu süre içinde ikinci anadal programından mezun olamayan öğrencinin programla ilişiği kesilir.