Çift Anadal'da başarı ve mezuniyet koşulları nasıldır?

a) Anadal programında mezuniyet hakkını elde eden ve çift anadal programını en az 2.00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye ikinci anadal lisans/önlisans diploması verilir. Çift anadal programından mezuniyet hakkını elde eden öğrenciye, anadal programından mezuniyet hakkını elde etmeden ikinci anadal programının diploması verilmez.

b) Öğrenci çift anadal programından ayrıldığında, başarısız olduğu çift anadal programı derslerini tekrarlamak zorunda değildir.

c) ÇAP'dan ayrılan veya kaydı silinen öğrencinin aldığı ve başardığı dersler, anadal programının yürütüldüğü bölüm intibak komisyonu önerisi üzerine ilgili yönetim kurulu kararıyla, anadal programındaki seçmeli derslerin yerine sayılabilir.

d) ÇAP'dan ayrılan bir öğrenci, programdan ayrıldığı döneme kadar almış olduğu dersler ile çift anadal verilen bölümde yandal programının olması ve başvurması halinde, yandal programının tüm gereklerini yerine getirmek koşuluyla, ilgili yandal programına ait sertifikayı almaya hak kazanır.

Öğrenci başvuru yaptığı ilgili yandal programının tüm gereklerini yerine getirememişse, yandal programının azami süresini geçirmemek koşulu ve eksik derslerini tamamlayabilme amacıyla, kendisine ilgili yandal programına kayıt hakkı tanınır.