Anadal ve çift anadal programı ilişkileri nasıldır?

(1) Öğrencinin kendi bölümünün lisans programı ile Çift Anadal Programı'nın ayrılığı esastır. ÇAP nedeniyle, öğrencinin anadal programındaki başarısı ve mezuniyeti hiç bir biçimde etkilenmez.

(2) ÇAP’ a kabul edilecek öğrencilerin sorumlu olacakları dersler, kredileri Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen Yükseköğretim Alan Yeterlilikleri dikkate alınarak ilgili bölümlerin ve fakülte kurullarının önerisi üzerine senatonun onayı ile belirlenir)

3) ÇAP’a kayıtlı öğrencilerin bu programı tamamlamaları için Anadal programında olan eşdeğer ve ortak dersler dışında, alınacak olan AKTS toplamı mezuniyet için gerekli AKTS toplamının %25’inden az olamaz.

(4) ÇAP öğrencisine ikinci anadal programı için ayrı transkript düzenlenir. Birinci anadal programında alınan eşdeğer dersler ikinci anadal programı transkriptine işlenir. İki programa birden saydırılan dersler öğrencinin her iki programındaki dönem kaydında yer alır ve her iki transkripte de gösterilir.

(5) ÇAP’a 3. yarıyılda başlayan lisans öğrencileri her yarıyıl en fazla 15, 5. yarıyılda başlayanlar ise her yarıyıl en fazla 20 AKTS ders alabilir. ÇAP’a 2. yarıyılda başlayan önlisans öğrencileri her yarıyıl en fazla 15, 3. yarıyılda başlayanlar ise her yarıyıl en fazla 20 AKTS ders alabilir.

(6) Anadal programından mezun olan ÇAP öğrencisine İnönü Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 16. Maddesi hükümleri uygulanır.

(7) ÇAP öğrencileri, devam ettikleri her iki program için de, İnönü Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin hükümlerine tabidir.

(8) ÇAP öğrencisinin hem anadal hem de ikinci anadala ait uygulamalar, proje ve stüdyolar, laboratuvar ve atölye çalışmaları, pratik çalışmalar, stajlar, eskizler, arazi üzerinde uygulamalar, seminerler, bitirme tasarım projesi/bitirme ödevi ve benzeri çalışmaları yapması zorunludur.

(9) Lisans/önlisans öğrenimi görülen ana dal ve ikinci ana dal programlarında kredi ve içerik olarak eşdeğer olan dersler için anadal programındaki derslerin başarılmış olması gerekir.