Öğrencinin yükümlülükleri/sorumlulukları nelerdir?

Eğitim-öğretim süreçleriyle ilgili mevzuat, ders seçim, ders ekle/sil, dersten çekilme, ders geçme, mezuniyet ve benzeri süreçler hakkında bilgi sahibi olmak ve bunlara uygun davranmak.

Ders kaydını “Akademik Takvim”de belirtilen sürelerde ÖBYS üzerinden yapmak ve ders seçimini tamamladığında akademik danışmanıyla iletişime geçerek “Ders Seçim Onayı” almak.

Öğrencinin yaptığı ders seçimini, akademik danışmanının uygun görmemesi veya öğrencinin almış olduğu dersler ile ilgili olarak yapmak istediği değişiklikler ile ilgili olarak, akademik takvim ile belirlenen ekle-sil süresi dolmadan önce, akademik danışmanı ile iletişime geçerek, alacağı dersleri belirler.

Akademik danışman tarafından ilan edilen görüşme gün ve saatlerine uymak, belirlenen saatler arasında sorunlarını akademik danışmanıyla paylaşmak.

İletişim bilgileriyle ilgili değişiklikleri ÖBYS üzerinde güncellemek.

Akademik danışmanın kayıt yenileme, öğrenim süreci ve mezuniyet aşamasındaki görüş ve geri bildirimleri, ilgili mevzuat ile uyumlu olmak kaydıyla tavsiye niteliğindedir. Öğrencinin eğitim-öğretim süreçlerine ilişkin yapacağı tercih ve uygulamalar, ilgili mevzuata aykırı olmamak koşuluyla kendi sorumluluğundadır.